Maker | Sooraj Subramaniam |
Duur | 80 min |
Onderdeel van | India Dans Festival |
Monoloog met traditionele Indiase dans over het vinden van een thuis
Bharatanatyam, Odissi en Kathak: Sooraj Subramaniam brengt al deze traditionele Indiase tradities naar het podium in Reflections of an Indian Dancer. In deze solo – die hij ontwikkelde met Balbir Singh Dance Company – belicht hij universele thema’s als je ergens thuis voelen, zelfbewustzijn en de kracht van de individuele performer.
Reflections of an Indian Dancer is een gewaagde en kwetsbare monoloog met spoken word en dans, waar het publiek wordt uitgenodigd de binnenwereld van Sooraj en hun eigen identiteit te onderzoeken. Deze voorstelling is het eerste autobiografische werk van Sooraj Subramaniam, waarin hij al zijn ervaringen als danser heeft proberen te verwerken. Bovenal is het een zoektocht naar een van de vragen die elk mens zich stelt: wat betekent thuis voor mij en waar hoor ik thuis?
Sooraj Subramaniam is een Australisch-Belgische danskunstenaar van Maleisisch-Indische afkomst. Zijn opleiding in Bharatanatyam en Odissi begon bij Sutra Dance Theatre in Maleisië. In Australië studeerde hij klassiek ballet bij Stella Johnson en hij studeerde later af aan de Western Australian Academy for Performing Arts. In het Verenigd Koninkrijk werkte hij voornamelijk met SRISHTI, waar hij Bharatanatyam doceerde en uitvoerde. Hij toerde ook internationaal met Akademi, Balbir Singh Dance Company en Shobana Jeyasingh Dance. In Londen trainde hij ook in Kathak met Urja Desai Thakore, wat zijn gevarieerde vocabulaire nog groter maakte.
Sooraj heeft gedanst in verschillende culturele omgevingen en is tot het inzicht gekomen dat 'hedendaags', in plaats van te verwijzen naar een bepaalde vorm of vocabulaire, een manier van werken impliceert die direct en persoonlijk is, waarbij gereageerd wordt op alles wat een artiest relevant vindt. Het is deze intrinsieke waarde van individualiteit die het mogelijk maakt dat verschillende uitingen naast elkaar kunnen bestaan binnen een gedeeld artistiek landschap.
Korzo Studio