

Makers | Evelien Jansen & Vanildo Varela |
Duur | 75 min |
Twee voorstellingen die voelen als één levensles.
House Decoded
Choreografie : Wesley Rommy
Performers : Wesley Rommy, Melisssa Antonelli, Vanildo Varela, Fredrika Burvall, Zi-jun Mo
Partner: ISH Dance Collective
Sound Engineer: Giorgi Dwayne Franklin
Vanildo Varela start op 20-jarige leeftijd dansend in het HipHopHuis in Rotterdam. Wordt vervolgens producent en zet met zijn organisatie House Jam Rotterdam, menig evenement neer voor de hiphop- en housecultuur. Om nu zijn eigen werk te maken.
Vanildo volgde het House One Style-programma in Zweden, dat gespecialiseerd is in house dance. Tijdens deze opleiding pakte hij de kans om te ontdekken waar de mogelijkheden binnen en buiten house dance lagen. In 2022 werkt Vanildo samen met Lloyds Company en Dansateliers aan One Night's Dance, en aan zijn eigen solo. Na deze ervaring wist hi: dit is wat ik moet doen. Hij start samenwerkingen met andere ervaren makers die geïnteresseerd zijn in clubcultuur, zoals Wesley Rommy, Chilton Galimo en Wennah Wilkers en staat nu dus in Club Korzo.
Groeipijn
Soms moet je ergens dwars doorheen om er aan de andere kant beter uit te komen, maar kan het voelen alsof je voor altijd muurvast zit. Choreograaf Evelien Jansen & muzikant Tom van Wee laten je ervaren dat groeipijn in een mensenleven niet het einde is, maar juist een nieuw begin. Een kans om alle lessen uit het verleden te verteren en daardoor heel scherp te zien wat er voor je ligt. Iets waar je inderdaad doorheen moet, heel persoonlijk en vaak onnodig eenzaam. Want groeipijn is iets wat we allemaal wel eens gevoeld hebben en dus kan het ons dichter bij elkaar brengen.
Credits
Producent: DOX
Choreograaf: Evelien Jansen
Muziek: Tom van Wee
Performers: Beau Dobbe, Chiel Guiamo, Emelie Obernosterer, Femke Ypenga, Hope Landu, Jelle Wabeke, Loreen Jansen, Luisa Kamermans, Nikki Duin, Nona Embsen, Orphée Gokpon, Rosa Lugtenburg, Sander Los, Siena Verber, Tulum Stainoff, Tycho Kocks, Julia Baino, Mickado Codrington
Evelien Jansen (1998) beweegt als iemand die geluisterd heeft naar stilte. Ze studeerde aan de Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam en danste bij Hofesh Shechter Company II en Humanhood. In haar werk zoekt ze naar wat we vaak overslaan: het gevoel dat stil in ons ligt te wachten. Niet om naar te kijken, maar om door te bewegen. Dans als toegang. Dans als noodzaak.
Tom van Wee begon als danser, maar vindt zichzelf pas echt in alles wat met geluid te maken heeft. Hij componeert elektronische muziek voor dans, theater en film, bijvoorbeeld voor Heidi Vierthaler, Dalton Jansen, Artbeat en Theater Utrecht. Zijn werk begint vaak op de vloer, samen met de dansers—improviserend, reagerend, spelend. Soms is het een eenvoudige beat, soms een laag van geluid die zich langzaam opbouwt tot een omgeving. Zijn composities bewegen mee met wat er gebeurt. Muziek niet als omlijsting, maar als fundament. En dat doet wat met je.





Korzo Zaal