Bekijk ons aanbod

Rondom de voorstellingen bieden wij een op maat gemaakt educatief programma waarmee je de voorstellingen kunt koppelen aan bijvoorbeeld een inleiding, nagesprek, workshop en/of rondleiding. We stellen dit graag samen met je samen.

Voorstellingsbezoek

ERVAREN EN DEELNEMEN

Daar begint het, in een theater, op een stoel in het donker. Iets nieuws ervaren dat wat met je doet; je prikkelt, vragen oproept, of misschien wel stoort. Jong Korzo biedt een selectie van voorstellingen, voor zowel het basis als voortgezet onderwijs.

Kosten: € 9,- per leerling

Bekijk voorstellingen

Workshops

DOEN, CREËREN EN EXPERIMENTEREN

In samenwerking met gezelschappen en Korzo makers ontwikkelt Jong Korzo dansworkshops. In de lessen wordt bewegingsmateriaal aangeleerd en worden de leerlingen uitgedaagd? de onderwerpen op hun eigen wijze in beweging te verbeelden.

Kosten: in overleg

Nagesprek

ANALYSEREN EN ONTMOETEN

Hoe goed je ook voorbereid bent, na het theaterbezoek komen emoties en vragen los. Wat is er dan leuker dan de artiesten na afloop ook daadwerkelijk te ontmoeten? Jong Korzo organiseert meet & greets om met hen na te praten over de ervaringen.

Kijkje achter de schermen

ONTDEKKEN

Een theater heeft veel verborgen plekken waar het publiek nooit komt en is vol geheime verhalen die je nooit hoort. Dansers warmen zich op in de dansstudio’s. De techniek bereidt het licht en het geluid voor in de zaal. Kostuums worden klaargemaakt. Jong Korzo organiseert rondleidingen langs al die plekken en vertelt over het maken van een voorstelling. Met een beetje geluk zie je een danser aan het werk in een van de studio’s.

Langere danstrajecten

DUURZAAM ONTWIKKELEN

Naast de educatieve activiteiten rondom voorstellingen, kan Jong Korzo ook een uitgebreider danspakket aanbieden dat afgestemd is op de specifieke behoeftes van je school. Speerpunt is dat jongeren kennismaken met verschillende dansvormen. In overleg stellen wij het pakket samen met aandacht voor:

  • lessen binnen of buiten schooltijd;
  • lessen op school of in één van de Korzo studio’s;
  • mogelijkheid tot afsluiting van het traject met een eindpresentatie op school of in Korzo;
  • mogelijkheid studiepunten te halen;
  • mogelijkheid mee te werken aan een groot presentatiemoment in een theater;
  • koppelen van lessen aan het bezoek van professionele voorstellingen in Korzo.

Kosten: in overleg

Lees meer over de Kunstroute